Kunnen we innerlijke bewegelijkheid als bron nemen van onze klank?
Lichtenberger Institut

Klank ontmoet beweging

zomerweek 2018: Klank en Samenklank

Aandachtig zingen en bewegen!
Ik vind het leuk en inspirerend om samen te werken met andere disiciplines. Zo werk ik samen met dansers en regisseurs. Komende zomer werk ik weer samen met een Tai-chi-instructeur.

Ik heb zelf ervaren dat de aanpak en het meditatieve karakter van Tai Chi heel goed past bij de waarnemingsgeoriënteerde stempedagogiek. Bij beide is er een bijzonder samenspel van schijnbaar onverzoenlijke tegenstellingen. Binnen en buiten. Beweging en rust. Klank en stilte. Lichaam en geest. Open en geconcentreerd. Vol en leeg. Chaos en ordening.

In een balancerende toestand krijgen lichaam, geest en klank alle ruimte en vrijheid om zich zelf te ordenen. Jij zelf ordent of vormt niet de klank. De klank ordent zich zelf en vindt haar eigen weg los van jou.

Samenwerking met Michael Verheijen, Dansklooster. En met Natasha Schulte, theatermaker

Data: 17 t/m 21 augustus 2018

Zomerse-zang-en-klank-vijfdaagse. Sámen zingen, bewegen en tot expressie komen. Zomer staat voor vreugde, energie, je vrij voelen, beweging, bloei, weer oog krijgen voor wat het leven aan moois in zich draagt, tijd hebben voor jezelf en voor de anderen. En dan kom je in beweging en wil je zingen, sámen.

Hof Zevenbergen is het ideale kader om aan dit verlangen eens in een prettige en veilige sfeer tegemoet te komen. Tijdens deze zomerse zangdagen ga je eerst met aandacht naar je eigen klank, je eigen stem en lichaam, en je eigen waarneming, om je nadien des te intenser te kunnen verbinden in een rijke samenklank met anderen. Aandacht is het sleutelwoord. Dit keer gaan we veel sámen zingen! Ook eenvoudige meerstemmige liederen. Je mag ook een instrument meenemen.
Aandacht is ook het sleutelwoord in de Tai-Chi-sessies tussendoor, onder de zachte begeleiding van Gert Keller.

Zie ook Zang-vijfdaagse in Hof Zevenbergen

Informatie

Over locatie, inschrijving en betaling via Hof Zevenbergen. Vijfdaagse van vrijdag 17 augustus 2018 (start 14.00 u.) tot en met dinsdag 21 augustus 2018 (afsluiting na middagmaal) Locatie: Hof Zevenbergen, Ranst, België (vlakbij Nederland en Antwerpen).
Deelnemersbijdrage: 325 euro.