Koordirigent en -coach

Butterfly Dreams - Les Moucherons

Butterfly Dreams - Les Moucherons (Foto: Ben Kruijsen)

Ik ben opgeleid als koordirigent en kerkmusicus, en vervolgens als zangpedagoog en zanger. In het werken met koren en groepen besteed ik tijd aan repertoire-studie, sámen musiceren, improvisatie en samenklank, maar ook aan de stemklank, autonomie en authenticiteit van de individuele zangers. Ik maak veel gebruik van de klank- en sensorisch-georiënteerde stempedagogiek (Lichtenberger methode).

Ik ben dirigente van kamerkoor Les Moucherons. Verder start ik regelmatig kortlopende koorprojecten in eigen beheer zoals Schola Hildegardis. Ik geef ook veel koorcoaching.

Ik was tot juni 2016 cantor en dirigente in de Protestantse gemeente in de Dorpskerk in Santpoort-Noord, en organiseerde in dat verband veel kortlopende zangprojecten en -evenementen 'Zingen in de Dorpskerk' en 'Vespers in de Dorpskerk'. Ik richtte in 1999 Kleinvrouwenkoor Baba Jaga en was tot juli 2011 haar dirigente.

Earth Song: een ode aan de Aarde

Op 24 december 1968 werd die iconische foto gemaakt van de Aarde vanuit de ruimte. Een Aarde in de ruimte, die opkomt vanachter de maan. Het gaf ons zo’n ander perspectief op onze planeet in de grote onmetelijke ruimte. Nu ruim 50 jaar later bezingt kamerkoor Les Moucherons planeet Aarde in al haar hoedanigheden. Met koormuziek van Amerikaanse (Copland, Barber, en Ticheli) én Engelse componisten (Purcell, Finzi en Roth)! O.a. Copland's bijzondere 'In the Beginning'! Komende half jaar is kamerkoor Les Moucherons te horen met voorproefjes en concerten:
29 juni Hofjesconcerten
15 sept Korenlint
12 en 13 oktober concerten Earth Song
website Les Moucherons.

Schola Hildegardis

Schola Hildegardis is een koor voor vrouwenstemmen met projectmatige opzet dat zich richt op de liederen van Hildegard von Bingen, de 12e eeuwse abdis, mystica én componiste, en bijpassende muziek. O.a. liederen uit de 77 'Symphoniae' en het spel der deugden 'Ordo Virtutum' van Hildegard von Bingen. Verder wordt gezongen middeleeuwse liederen, vroege meerstemmigheid en passende moderne composities ( bijvoorbeeld op basis van liederen van Hildegard von Bingen). Zie op deze website Schola Hildegardis

Voor actuele informatie over de Schola-projecten Volg en 'like' Schola Hildegardis op Facebook