Curriculum Vitae

Antje de Wit

Antje de Wit is zangpedagoog, koordirigent, zangeres en kerkmusicus. Ze is sinds 1 september 2019 docent zang aan de Opleiding Docent Muziek van de Hogeschool Leiden. Ze geeft zangles, koorcoaching en vocale weekenden vanuit haar eigen praktijk Symphonia. Bovendien is ze dirigente van het Haarlemse kamerkoor Les Moucherons. Alle enkele jaren initieërt ze projecten en concerten rondom de muziek van Hildegard von Bingen.

In 2001 heeft ze de opleiding voor koordirigent van de SNK (nu Kunstfactor) en kerkmusicus van de NSGV (Gregorius-vereniging) afgerond. Koordirectie gegeven door Jos Vranken, kerkmuziek door Bert Stolwijk. Tevens heeft ze deelgenomen aan de jaarlijks terugkerende Kurt Thomas cursus voor koordirigenten. In 2009 heeft ze haar opleiding voor docent zang (klassiek) aan de Schumann-academie afgerond, waarvan hoofdvak zang bij Caroline Stam. Vervolgens kennismaking met Lichtenberger methode bij Ingrid Voermans en aansluitend losse modules en opleiding in het Lichtenberger Institut in Duitsland. Vanaf november 2018, na afronding van de 'Studiengang', gecertificeerd Lichtenberger® stempedagoog. Bestuurslid (tot okt. 2016) van de Nederlandse Vereniging van Zangpedagogen. Lid van het netwerk van gecertificeerde Nederlandse Lichtenberger docenten.

Voorafgaand ( vóór 2001) aan haar werk als musicus was Antje opgeleid als bioloog aan de Universiteit Leiden en daarna werkzaam als Universitair Docent Milieu en Ontwikkeling aan het Centrum voor Milieukunde van de Universiteit Leiden, verantwoordelijk voor onderwijscoördinatie, curriculum-ontwerp, organisatie, cursussen, werkgroeponderwijs en didactiek.

Uitgebreid CV kan toegestuurd worden op aanvraag.
Zie ook Linked-in

Antje de Wit