Koordirigent en -coach

Butterfly Dreams - Les Moucherons

Butterfly Dreams - Les Moucherons (Foto: Ben Kruijsen)

Ik ben opgeleid als koordirigent en kerkmusicus, en vervolgens als zangpedagoog en zanger. In het werken met koren en groepen besteed ik tijd aan repertoire-studie, sámen musiceren, improvisatie en samenklank, maar ook aan de stemklank, autonomie en authenticiteit van de individuele zangers. Ik maak veel gebruik van de klank- en sensorisch-georiënteerde stempedagogiek (Lichtenberger methode).

Ik ben dirigente van kamerkoor Les Moucherons. Verder start ik regelmatig kortlopende koorprojecten in eigen beheer zoals Schola Hildegardis. Ik geef ook veel koorcoaching.

Ik was tot juni 2016 cantor en dirigente in de Protestantse gemeente in de Dorpskerk in Santpoort-Noord, en organiseerde in dat verband veel kortlopende zangprojecten en -evenementen 'Zingen in de Dorpskerk' en 'Vespers in de Dorpskerk'. Ik richtte in 1999 Kleinvrouwenkoor Baba Jaga en was tot juli 2011 haar dirigente.

Imagine!

Met kamerkoor Les Moucherons hadden we tot half maart een prachtig programma rond oorlog, vrede en vrijheid in voorbereiding. In het Hemelvaartsweekend stonden een koorreis naar Ieper, en concerten in Ieper (België) en Haarlem in de planning. De Coronacrises heeft dat alles veranderd. We kwamen samen in zoomsessies, de koorleden oefenden en maakten opnames van zichzelf, er werden digitale meerstemmige opnames gemaakt, en er werd actief in tuinen buiten gezongen in hele kleine groepjes zangers. Vanaf half juni 2020 zingen we we gelukkig weer gezamenlijk met inachtneming van het protocol voor koorzingen zoals uitgebracht door het koornetwerk. Zo zingen we ons door en voorbij de Corona-tijd..... En nu creatief nadenken hoe we ook weer voor publiek kunnen zingen.
website Les Moucherons.

Schola Hildegardis

Schola Hildegardis is een koor voor vrouwenstemmen met projectmatige opzet dat zich richt op de liederen van Hildegard von Bingen, de 12e eeuwse abdis, mystica én componiste, en bijpassende muziek. O.a. liederen uit de 77 'Symphoniae' en het spel der deugden 'Ordo Virtutum' van Hildegard von Bingen. Verder wordt gezongen middeleeuwse liederen, vroege meerstemmigheid en passende moderne composities ( bijvoorbeeld op basis van liederen van Hildegard von Bingen). Zie op deze website Schola Hildegardis

Voor actuele informatie over de Schola-projecten Volg en 'like' Schola Hildegardis op Facebook